Геннадій Вацак обіграв усіх вінницьких депутатів за шахівницею

Депутати-шахісти змагались цієї суботи на обласній спартакіаді серед народних обранців обласних, районних, міських (міст обласного значення), сільських та селищних рад. Змагання підтримали Вінницькі облрада і ОДА, облспортуправління, обласне відділення НОКУ, спорткомітет Вінницької міської ради, обласні організації спорттовариств «Спартак» і «Колос», облцентр «Спорт для всіх».

У боротьбі інтелекту 14 суперників-чоловіків обійшов депутат Вінницької обласної Ради Геннадій Вацак, програвши лише одну партію. У фінальному поєдинку Вацак зійшовся на одній шаховій дошці із колегою і земляком – депутатом Могилів-Подільської міської ради Андрієм Горобцем. Присутні з цікавістю спостерігали за поєдинком, оскільки Андрій – визнаний у шаховому середовищі «боєць», кандидат у майстри спорту, натомість Геннадія знають більше, як президента обласної Федерації кікбоксингу за версією WAKO.
Напруження гравці тримали до кінця партії. За словами судді змагань, прес-аташе Вінницької обласної федерації шахів Михайла Шафіра, учасники двобою на початку гри мали рівні позиції. Однак проведена вміла шахова комбінація обранця із області дозволила подолати трикратного чемпіона регіону.

Серед жінок у шахах перемогла Оксана Чеканюк з Хмільницького району.

– Ми із Андрієм давні суперники – у юності не раз розігрували партії під час змагань, виборювали один в одного звання чемпіона. Він сильний гравець, але цього разу я провів цікаву комбінацію і довів, що «є ще порох у порохівницях». Люблю шахи, адже це вид спорту, де супротивник долає тебе не силою, а розумом. Це – змагання інтелекту і майстерності. Тому із задоволенням підтримую і розвиток дитячо-юнацького спорту, і дорослих шахістів у Могилеві-Подільському. Певен, що наші спортсмени мають всі шанси здобувати світові нагороди. Бізнес теж схожий на шахову партію – виграє той, хто зможе вдало «розставити фігури на дошці», – переконаний депутат облради, власник Кондитерського дому «Вацак» Геннадій Вацак.

Загалом «мірялись силами» обранці у п’яти видах спорту – змагались команди восьми міст і районів, а також Вінницької міської та обласної рад. Переможці представлятимуть область на Всеукраїнських «депутатських» змаганнях, що заплановані на 6-11 червня у місті Чорноморськ (колишній Іллічівськ) Одеської області.

Як повідомлялось раніше, Геннадій Вацак підтримує шахову школу міста Могилів-Подільський, її традиції і таланти. Цікавість до цього виду спорту не випадкова – юнацьке захоплення і «завойований» тоді 1-й дорослий розряд стимулює тримати форму й у зрілому віці, підтверджуючи рівень, здебільшого, у товариських змаганнях.

«Можливо, пізніше зможу викроїти час для підготовки і спробую позмагатись у професійному спорті, адже шахи актуальні у будь-якому віці», – підсумовує депутат-чемпіон.

Володимир Присяжнюк