CИН ЕКС-ГРАВЦЯ «НИВИ» СТАВ ШАХОВИМ ЧЕМПІОНОМ

«Життя - це партія в шахи»
Мігель Сервантес, іспанський новеліст, драматург і поет, класик світової літератури 15 сторіччя
На протязі травня у Вінницькій МДЮСШ № 6 відбулись відкриті чемпіонати Вінницької шахової школи серед молодих шахістів різної кваліфікації. Зокрема в турнірі серед наймолодших гравців, включаючи дошколяриків, з результатом 5.5 з 7 можливих переможцем став 8-річний вихованець клубу «Романтик» і МДЮСШ №6 Сашко Бойко. За це він отримав золоту медаль, тепер надалі націлюється на кубок.

– Турнір було виграти непросто, адже кожен з конкурентів прагнув досягти цього ж результату. А взагалі я мрію стати чемпіоном світу! – сказав Олександр Бойко.

Такий же результат показала Катруся Баніна, але в неї виявився гіршим додатковий коефіцієнт Бухгольца.

Загалом у турнірі взяли участь 26 юних спортсменів. Олександр Бойко – продовжувач спортивної династії. Його батько Віктор у 80-х роках виступав за футбольну команду майстрів «Нива» (Вінниця), згодом працював тренером в ФК «Вінниця», ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Нині пан Бойко працює старшим викладачем фізичного виховання Вінницької школи № 6. Нещодавно його шкільна команда виграла обласний етап «Шкіряного м’яча», стала призером обласних змагань зі стрітболу, успішно виступає в обласній спартакіаді школярів.

– Шахи – цікавий вид спорту. Тут, як і в футболі, гравці відчувають насолоду від перемог, що надихає на подальшу тренувальну роботу, – сказав Віктор Бойко.

В турнірі серед шахістів 1 юнацького розряду норму 3 спортивного розряду виконали: 1 місце – Синельник Олексій, 2 – Зозуля Євген, 3 – Саблук Світлана.

В турнірі серед шахістів 1 юнацького та 3 розряду норму 3 спортивного розряду виконали: 1 місце – Кіпоренко Дмитро, 2 – Хаттаб Махмуд.

Норму 2 спортивного розряду виконали: 1 місце – Паламарчук Тімур, 2 – Хаттаб Джавад, 3 – Лущикова Мирослава.

Вітаємо молодих шахістів підвищенням в кваліфікації і бажаємо подальших успіхів!