ТУРНІР, ПРИСВЯЧЕНИЙ ЖІНКАМ, ВДАВСЯ НА СЛАВУ!

5 та 6 березня 2016 року міський спорткомітет прийняв рішення провести відкритий міський турнір, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 березня. Цю ініціативу активно підтримав наш «перпетум мобіле» – директор школи М.М.Боднар. Він не тільки підтримав, але взяв активну участь в організації цього весняного турніру, забезпечивши весь «жіночий» склад турніру памятними призами. В перший день в турнірі прийняло участь 55 шахістів, які виборювали не тільки призи на змаганнях, але ще й набирали залікові очки для підсумкової таблиці етапів чемпіонату ВОФШ з швидкої гри. Залік за перший день змагань був окремий, але наших дівчат чекав приємний сюрприз. За підсумками першого та другого дня змагань наша «слабка» половина отримала призи та грамоти від нашої славної школи. Всі без винятку отримали «жіночі»  нагороди.

Перший день змагань заліковувався як 2-й етап, а другий день – як 3-й етап. В перший день змагань чудово виступив Олег Биковський – 7 очок з 8. На другому місці Олег Яворський, третє місце в Павла Лавренчука з Літина, четверте – в Дмитра Щербини, п'яте – у Надії Шпанко, а шостим став Євген Большунов.

Другий день змагань перевищив всі сподівання. В змаганнях прийняло участь 65 шахістів. Це своєрідний рекорд проведення етапів ВОФШ з швидких шахів. Ще більше здивував переможець другого етапу Олег Биковський, який цього разу набрав 8 з 8 – стовідсотковий результат. Другим став Павло Лавренчук, який на протязі останнього року демонструє стабільну, якісну гру і майже в кожному турнірі входить до складу призерів. Третє місце у директора чемпіонатів ВОФШ Анатолія Ходюка. Четвертий приз у представника Донецької школи шахів Олександра Костенко, який на даний момент в звязку з подіями на Донбасі проживає в Вінниці. Пятий приз у представника Жмеринки Олександра Мацери, а шостий – у міжнародного майстра Віктора Гудка. І звичайно вітаємо наших шахісток: Надію Шпанко, Ірину Іщенко, Аліну Журавель, Вікторію Біляк, Лесю Косіч, Вероніку Татарську, Вікторію Черепанову, Катерину Дищук, Софію Журабаєву, Юлію Андрійчук, Каріну Степанюк, Ірину Чесалкіну та інших з гарним виступом в цьому турнірі і бажаємо спортивних і творчих успіхів, адже Вінницька жіноча школа завжди була на високому рівні, в першу чергу завдяки Юлії Швайгер, яка є міжнародним майстром і має два бали міжнародного гросмейстера!

Турніри, присвячені дню 8 березня вдались на славу! Чекаємо нових рекордів по кількості учасників етапів чемпіонату ВОФШ і бажаємо всім шахістам красивих комбінацій і відмінних результатів!

Станіслав Дорофєєв – головний суддя змагань

Таблиці змагань:
http://chess-results.com/tnr210767.aspx?lan=11&art=1&rd=8&wi=821
http://chess-results.com/tnr211510.aspx?lan=11&art=1&wi=82