Чемпіонат України з шахів 2016 року серед юнаків та дівчат до 16 років

18-30 квітня 2016 року в м.Вінниці відбудеться чемпіонат України з шахів 2016 року серед юнаків та дівчат до 16 років (2000-2001 рр.н.).

ПІДСУМКИ ЧЕМПІОНАТУ

ЧЕМПІОНАТ СТАРТУВАВ!
Дивіться пряму трансляцію (рапід)
Таблиця – юнаки
Таблиця – дівчата
Таблиця – результати (юнаки)
Таблиця – результати (дівчата)
Таблиця – рух по турах (юнаки)
Таблиця – рух по турах (дівчата)

Просимо учасників підтвердити свою участь, повідомивши головного суддю на електронну пошту bodnarchessvin@gmail.com або за телефонами 097-275-95-89 та 093-905-58-31 (Микола Миколайович Боднар).

Списки гравців, які підтвердили участь:
Дівчата 
Юнаки


13 коммент. :

chessvin комментирует...

Вас вітає адміністрація сайту!

Анонимный комментирует...

Все організовано на відмінно, велика подяка Вінницькій шаховій школі і її представникам :-)!!!!!

Анонимный комментирует...

Чудова ілюстрація відношення до дитячих чемпіонатів організаторів та федерації. Робити в турнірі вихідний заради меморіалу Ольховського, щоб грати ще один парний тур (подумаєш, 8-9 годин за дошкою за один день).

Unknown комментирует...

Тренерам і більшості гравцям є можливість зіграти в сильному турнірі, набратись безцінного досвіду і навіть заробити грошенят. Таких турнірів на Україні можна перерахувати на пальцях. Перерахую тренерів і фіналістів, які з великим задоволенням грали в Меморіалі Ольховського і попали в призи: тренери: Соловчук, Алєксіков, Будніков, Випханюк,гравці: Янічкін, Лукіянчук, Іщенко, Матвіїшен, Рошка, Юровських, Шахов, може ще когось забув-хай вибачить. Я вважаю навпаки, що це була родзинка чемпіонату і день перерви (а хто хотів прийняти участь в Меморіалі) була гарною ідеєю організаторів!!!

Unknown комментирует...

Навіть на чемпіонатах Європи і світу роблять вихідний день, а не підписуватись хто пише (анонім) це не є гарним тоном і вважається трусливістю і слабкістю!!!

Анонимный комментирует...

Тобто в моєму коментарії ви побачили претензію лише на рахунок вихідного дня? Навпаки, вихідний день - це чудово. А от два тури в один день в турнірі, метою якого є визначити чемпіона України - це зовсім ненормально (як, зрештою і проводити 9 турів швидких шахів і бліц за два дні, а не за три) - деякі учасники при цьому грають 8-9 годин за один день - про яку якість гри може йти мова? На чемпіонатах Європи і світу, на які ви посилаєтеся теж та роблять? Ці турніри просто потрібно було б рознести в часі. І, якщо чесно, то я не дуже розумію рішення тренерів, які дозволили своїм підопічним замість відпочинку грати в турнірі. Хоча, недарма, за винятком Матвіїшена, для якого цей турнір навряд чи можна назвати надскладним, вони сьогодні змогли зробити лише 2 нічиї при 2 поразках (двох учасників, що грали між собою до уваги не беру). Щодо підпису, то звати мене Олександр, але ніякого відношення до турніру, що проводиться, я не маю, а просто висловлюю своє відношення - адже здається саме для цього тут зроблено можливість коментувати - причому не лише для подяк організаторам.

Alexandr Kharchuk комментирует...

Не можу нічого сказати про змагання юнаків, але особисто приймав участь у Меморіалі Ольховського, організацією, суддійством цілком задоволений.

Не є професійним шахістом, але у першу сотню увійшов :)

Що стосується навантаження і вихідних, то можу сказати наступне: особисто знаю не одного гросмейстера із TOP-100 рейтингу FIDE і кожен з них згоден з тим, що шахи - це важка праця.

Каруана и Накамура відіграли претендентський, і тепер змагаються у чемпіонаті США. На навантаження не жаліються.

Карякін не поїхав у Ставангер.

Чому? Бо хлопці розуміють, що шахи шахами, а організація своєї спортивної діяльності - це не менш важливо.

Так що кому важко - відпочивали би, а кому ні - приймали участь. Би
:)

Дякую організатор!

Анонимный комментирует...

Alexandr Kharchuk:
Тоді запитайте при нагоді своїх знайомих гросмейстерів із TOP-100 рейтингу FIDE чи згодні вони на те, щоб в турнірі претендентів з можливістю вийти на матч з чемпіоном світу, пару разів провели спарені тури з годиною чи півтора на відпочинок? Цікаво було б подивитися на Карлсена після поразки Іванчуку в ТП, якщо б йому нагадали, що через півгодинки йому ще, наприклад, з Крамником грати :) Адже для учасників юнацького турніру на кону стоїть путівка до чемпінату світу та Європи - для них це найважливіший турнір року в Україні.
Олександр.

Alexandr Kharchuk комментирует...

Олександре, подивіться на поточні результати, ось посилання - http://chess-results.com/tnr213600.aspx?lan=11&art=4&wi=821
Той, хто на першому місці, і на Меморіалі Ольховського чудово виступив.
Це - практика, а ваші ситуація з Крамником, Іванчуком і Карлсеном - теорія :)

Анонимный комментирует...

В тому, що за відсутності Шевченка Матвіїшен посяде перше місце, не сумнівався ніхто, так що це абсолютно нічого не доводить. А якщо хочете дійсно практичний приклад - будь ласка. Одного разу мій син грав другу класичну партію в той же день з лідером турніру (яка, зрештою і вирішила долю турніру, бо очок вони набрали порівну). Перша партія продовжувалася близько 4 годин. Через дві години на 18-му ході, віддавши якість він здався. Домашній аналіз показав, що за якість він отримував пряму атаку на короля і щоб не ПРОГРАТИ в тій позиції в найближчий десяток ходів, супернику потрібно було зробити кілька далеко неочевидних ходів. Але після першої партії вже не залишилося ні фізичних, ні, в першу чергу моральних сил. Ось це і є практика, а не лозунги накшалт "шахи - це важка праця". Задача організаторів - забезпечити максимально сприятливі умови для учасників, а вони цього не зробили. Меморіал можна було б перенести, наприклад, на 1 травня, і бажаючі учасники могли б залишится для того, щоб "набратись безцінного досвіду і навіть заробити грошенят".
Олександр.

Alexandr Kharchuk комментирует...

Дійсно, ви праві, перше травня - якнайкраще підходить для проведення шахового турніру. Ніхто ж не святкує Великдень, не має родичів, не згадую колишній "Пєрвомай".
Дякую за бесіду!

Alex комментирует...

Чемпіонат світу 2014, Дурбан, Південна Африка. 2-3 та 5-6 тури в один день. Це не помішало Сашку Бортнику стати чемпіоном.
https://www.fide.com/images/stories/NEWS_2014/FIDE_news/wycc/2014_WYCC_Invitation.pdf

Alexandr Kharchuk комментирует...

Чому би не додати можливість коментування до усіх матеріалів, що виходять на цьому сайті? Адже дискусія у коментарія - це відображення думки читачів, що, безумовно, є дуже важливим фактором існування будь-якого проекту )