МАЙСТРИ ПІДТВЕРДИЛИ СВІЙ КЛАС НА ЧЕМПІОНАТІ ВІННИЧЧИНИ!


 «Хорошому гравцю завжди щастить!»
Хосе Рауль Капабланка, гросмейстер

У Вінниці відбулось найважливіше змагання року – особистий чемпіонат Вінниччини серед чоловіків та жінок. За підтримки Вінницької обласної Федерації шахів (президент – Юрій Яремчук), Вінницького міського спорткомітету (голова – Сергій Краєвський), Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації (начальник – Сергій Чернявський) та міської ДЮСШ №6 (директор – Микола Боднар) чемпіонат був добре організований і зібрав достатньо сильних та іменитих гравців. Турнір ознаменувався багатьма позитивними подіями і приємними нововведеннями. Найбільш приємною звісткою було те, що Вінницька обласна Федерація шахів придбала 10 сучасних електронних дошок та годинників для прямої трансляції партій в Інтернеті. І саме першим їх випробуванням став цей чемпіонат. Отже, партії перших 10 дошок транслювалися онлайн, що спричинило численні дзвінки аматорів з усієї області, які захоплено висловлювали свою вдячність. Розповімо, що це таке, для людей, які мало обізнані в комп’ютерних справах. Маючи Інтернет та певні навички роботи з комп’ютером, можна було легко знайти трансляцію змагань на сайті «Вінниця шахова» чи знайти сайт по пошуку, набравши «шахи у Вінниці» або інші ключові слова, пов’язані з шахами та Вінницею.

Турнір зібрав майже усіх найсильніших шахістів Вінниччини (окрім екс-чемпіонів: вінниччанина Віті Матвіїшена, який цими днями бере участь у міжнародному турнірі в Капелі (Франція), Андрія Климчука і Андрія Горобця з Могилів-Подільського) та рекордну кількість кваліфікованих учасників за останні роки – 88. Були представлені усі шахові центри, де тим чи іншим чином розвиваються шахи (дитячі чи дорослі). Турнір проходив у цікавій, запеклій і безкомпромісній боротьбі. Впевнену перемогу і звання чемпіона Вінниччини здобув колишній донеччанин (а тепер – корінний мешканець Вінниці) майстер спорту Максим Серік. Макс пройшов турнірну дистанцію без спадів, впевнено перемагаючи одного за одним своїх суперників. У його активі всього одна нічия і 8 перемог. Браво! Друге місце посів Микола Боднар – теж майстер з Вінниці. Третє місце знову ж таки за вінниччанином, майстром Володимиром Вусатюком. Останні двоє не тільки грали у чемпіонаті, а ще й були головними організаторами та суддями. Особливо хочеться подякувати молодому, але вже провідному тренеру Вінницької школи В.Вусатюку, який опікувався електронними дошками, що було, звичайно, великим навантаженням. Серед жінок перемогла багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України серед дівчат-однолітків шістнадцятирічна вінниччанка Ірина Іщенко. Друге місце в Аліни Журавель, а третє – у Вероніки Татарської (усі – Вінниця).

На відмінно  відпрацював чемпіонат головний суддя – суддя національної категорії Станіслав Дорофєєв.

Нагороджували переможців президент ВОФШ Юрій Яремчук та його заступник Микола Боднар. У заключному слові на закритті М.Боднар сказав, що турнір пройшов дуже вдало та на високому рівні, а Ю.Яремчук подякував учасникам і висловив сподівання, що шахісти Вінниччини ще багато років будуть брати участь і зустрічатись у таких гарних, цікавих і безкомпромісних змаганнях!

Дивіться таблицю змагань.

Маша Шахова, прес-аташе Федерації шахів Вінниці