АБСОЛЮТНИЙ РЕЗУЛЬТАТ В ЧЕМПІОНАТІ ВІННИЦІ ПОКАЗАВ ОНУК ТРЕНЕРА!

Останніми днями січня у МДЮСШ №6 відбувся чемпіонат Вінниці з шахів серед хлопчиків та дівчаток до 8 і до 10 років. На старт вийшло 54 шахових вундеркіндів, маленьких «професіоналів», які пройшли відбір і завоювали право участі в цих престижних змаганнях. Окремо змагалися спортсмени у двох вікових категоріях, але дівчатка та хлопчики грали разом.

В категорії до 8 років чемпіоном став Артем Яворський, онук провідного тренера МДЮСШ №6 Анатолія Яворського і син одного з найсильніших шахістів міста Олега Яворського. Він показав 100-відсотковий результат, набравши 8 очок з 8 можливих. На другому місці – Тимур Паламарчук (6,5), на третьому – Ельдар Череп (6). Серед дівчаток пальму першості виборола Світлана Саблук (5 очок, 5-е місце в загальному заліку), друге в Анни Копистиринської (5), а третє посіла Анна Гнатюк (4,5). В фінал області також потрапили Кроліцький Іван та Балтак Марат.

В категорії до 10 років не було рівних Оресту Стусу. Він набрав 7 очок з 8 можливих, на 1,5 пункти випередивши найближчих переслідувачів. Торік Орест став бронзовим призером чемпіонату Вінниці, а нині дістався вершини. Разом з чемпіоном трійку призерів серед хлопців склали Михайло Жуковський і Ярослав Буняк (по 5,5 очка). Чемпіонкою міста серед дівчат стала Катерина Скакун (5,5 очка, 2-е місце в загальному заліку!), другою – Софія Журабаєва, а третьою – Ірина Чесалкіна (по 5 очок). В фіналі також Рейда Микола і Валов Максим.

За підсумками змагань відібрали 10 кращих юнаків і 6 дівчат, які представлятимуть Вінницю в чемпіонаті області з шахів серед дітей до 8 і до 10 років. Ці змагання пройдуть найближчими вихідними.

Цікава історія!
Що таке вічний шах?
Маша Шахова


Якось один журналіст, кореспондент однієї іноземної газети з сільськогосподарським ухилом, вирішив зробити собі ім'я на висвітленні гучної шахової події і причепився до видатного гросмейстера, чемпіона світу Олександра Альохіна з надокучливим питанням про шахову термінологію:
- Як, все-таки, донести до своїх читачів, що таке "вічний шах"? - запитав журналіст.
- А ви пробували доїти козла? - перепитав Альохін.
- Ні...
- Що ж, спробуйте. Це, напевно, дуже схоже...