Опен-турнір в Гнівані, який відкрив шаховий рік на Вінниччині, став міжнародним

В Гнівані (Тиврівський район) відбувся другий відкритий міжобласний турнір. Завдяки підтримці місцевої влади і спонсорів він зібрав аж 80 учасників, включаючи п’ять майстрів спорту і близько двох десятків кандидатів у майстри.

Приїхали спортсмени не лише з міста над Бугом і багатьох районів Вінниччини, але й з сусідніх Хмельницької і Житомирської областей і навіть Нігерії. На змагання завітали голова обласної шахової федерації Юрій Яремчук, голова Вінницької міської федерації Микола Боднар і міський голова Гнівані Володимир Кулешов. А головним організатором і натхненником змагань був Василь Біляк, батько чемпіонки України серед дівчат Вікторії Біляк.

На урочистому відкритті шахістів привітав міський голова Володимир Кулешов. Поздоровили дворазового чемпіона Європи серед однолітків Віктора Матвіїшена з Вінниці, якому саме в день турніру виповнилося 14 років, а також жмеринчанина Андрія Заверуху – з присвоєнням звання кандидата в майстри спорту України.

Грали в затишному залі Будинку культури. Організатори подбали навіть про буфет, де недорого можна було перекусити між партіями. Боротьба тривала 9 турів. На кожен поєдинок учасник отримував 10 хвилин плюс додатково 5 секунд за хід (на електронних годинниках).

Всю дистанцію на горі турнірної таблиці пройшов молодий вінницький кандидат у майстри спорту Олег Биковський. В підсумку він набрав 8 очок з 9 можливих (без поразок) і на очко випередив найближчих конкурентів. По 7 очок у міжнародного майстра Миколи Боднара (Вінниця) – 2 місце – і кандидата в майстри спорту Анатолія Ходюка (Жмеринка) – 3 місце. З результатом 6,5 очка місця з 4 по 11 розділили міжнародний майстер Володимир Ревуцький (Житомир), майстер спорту Віктор Матвіїшен (Вінниця), кандидат у майстри Михайло Шафір (Вінниця), першорозрядник Владислав Ільницький (Жмеринка), міжнародний майстер Віктор Гудок (Вінниця) і кандидати в майстри спорту Георгій Галич (Вінниця), Олександр Мацера (Жмеринка) та Олександр Швайгер (Вінниця). Додатковий коефіцієнт Бухгольця розставив їх саме в такому порядку.

Загалом було передбачено 15 основних призів, а також нагороди серед жінок, дітей, ветеранів і місцевих гравців. Найкращий результат серед представниць прекрасної статі показала кандидат в майстри спорту Ірина Іщенко (Вінниця), серед ветеранів – першорозрядник Віктор Личкін (Жмеринка), серед дітей – першорозрядниця Вікторія Біляк (Гнівань).

Таблиця турніру