У НОВОРІЧНОМУ ОПЕНІ ПЕРЕМОГУ СВЯТКУВАЛИ ВІННИЦЬКІ МАЙСТРИ І ГОСТІ

Закінчується 2015 рік, і останнім шаховим змаганням цього року у Вінниці став відкритий Новорічний опен. Грали усі бажаючі – кваліфіковані шахісти від малого до старого. Серед учасників турніру було багато сильних шахістів як із Вінниці, так і гостей міста над Бугом. Впевнену перемогу (8 очок з 9 можливих) здобув молодий вінницький майстер 13-річний Віктор Матвіїшен. Вітя вже давно показує «недитячу» гру, адже він є дворазовим чемпіоном Європи серед своїх однолітків та дворазовим чемпіоном Вінницької області серед чоловіків. Друге місце у вінницького провідного тренера міжнародного майстра Володимира Вусатюка (7 з 9). Також приємно, що гості дали справжній бій господарям, посівши 3 і 4 місця. Юний іллічівець Артем Анікєєв (7 з 9) з перших турів демонстрував надійну та змістовну гру і заслужено виборов бронзу. Гарна і дуже цікава гра молодого шахіста з Бердичева (Житомирська обл.) Юрія Іванишена забезпечила йому  4 місце  (6.5 з 9).

Пристойну гру також показали: Олег Биковський (Вінниця) – 5 місце, Сергій Яковлєв (Умань, Черкаська обл.) – 6 місце, Олександр Костенко (Донецьк-Вінниця) – 7 місце та перше серед ветеранів, Олег Яворський (Вінниця) – 8 місце,  Дмитро Щербина (Вінниця) – 9 місце, Георгій Галич (Вінниця) – 10 місце.

Кращою серед жінок стала чемпіонка України серед дівчат до 16 років тринадцятирічна Надія Шпанко. Друге місце за Іриною Іщенко. Третє – у Вероніки Татарської. Усі ці шахістки є вінниччанками.
Серед ветеранів 2 місце виборов Віктор Бузько (Козятин), а 3 за Євгеном Большуновим (Вінниця). З молодих шахістів слід відзначити прекрасну гру Владислава Полігаса (Жмеринка), Олександра Жуковського, Максима Царенка, Вікторії Біляк, Євгена Шафіра, Максима Біленького, Ярослава Буняка, Іллі Мержиєвського, Каріни Степанюк, Богдана Станіславського, Михайла Жуковського, Анни Копистиринської (усі з Вінниці).

В 2015 році у нашому місті відбулося багато цікавих і результативних змагань. Сподіваємося на активне шахове життя у Вінниці і наступного року.

До нових турнірів у 2016 році!

Микола Боднар – головний суддя змагань.

«У шахах можна лише тоді стати великим майстром, коли усвідомлюєш власні помилки і слабкості. Точно як в житті.»

Олександр Альохін – 4-ий чемпіон світу