ЧЕМПІОН ОБЛАСТІ - З ЛІТИНА!

В м.Вінниці відбувся чемпіонат Вінницької області серед чоловіків і жінок - шахістів з районів. Це єдиний турнір у Вінниці, в якому не мають право приймати участь вінниччани, тому він дуже популярний серед представників районів, адже вони мають великі шанси на перемогу. Всього в турнірі взяв участь 41 шахіст зі Жмеринки, Калинівки, Літина, Липовця, Гніваня, Піщанки, Бару, Козятина, Чернівців та Ладижина. На жаль були відсутні сильні шахісти Могилів-Подільського та Тульчина.

Беззаперечним чемпіоном за тур до кінця став КМС Лавренчук Павло (Літин), який в останнімьому турі, маючи 7 з 7 і забезпечивши собі перемогу, розслабився і зазнав поразки. 2 місце виборов Роєнко  Артур (Жмеринка), 3 - Ходюк Анатолій (Жмеринка), 4 - Кошевий В'ячеслав (Бар), 5 - Мацера Олександр (Жмеринка), 6 - Костенко Олександр, 7 - 12-річний Полігас Владислав (Жмеринка). До речі вже років з 10 юнаки не посідали таких високих місць, а це означає, що шахи в області розвиваються!

Чемпіонкою серед жінок стала Телюх Галина (Ладижин), срібло у Андрійчук Юлії (Жмеринка), а бронза у Біляк Вікторї (Гнівань).

Вітаємо переможців і бажаємо дати бій грізним вінниччанам на чемпіонаті Вінницької області, який відбудеться в лютому наступного року.

Артур Роєнко - заступник голови Жмеринської Федерації шахів