НЕ CТАРІЮТЬ ДУШЕЮ ВЕТЕРАНИ!

З 20 по 23 жовтня в приміщенні МДЮСШ №6 проходив відкритий чемпіонат міста Вінниці серед ветеранів. Турнір пройшов в теплій, доброзичливій, дружній атмосфері і черговий раз став визначною подією в шаховому житті наших найдосвідченіших, найдорожчих та найдостойніших шахістів. На яких ще турнірах, як не на таких чемпіонатах, можуть зустрітися старі знайомі, друзі, згадати минулі успіхи та невдачі, взяти реванш за колишні поразки та й просто поспілкуватися! Без перебільшення можна сказати, що такі турніри є великим святом для шахістів старшого віку. Вперше на турнір були запрошені спортсмени 1970 року народження (45 років) та старші.

З першого туру амбітні фаворити почали підтверджувати свій високий клас і набирати очки. В третьому турі потенційні лідери Павло Жмуцький та Олександр Штельмах зустрілися між собою. Як виявилось пізніше, це була центральна партія як туру, так і всього турніру. Олександр Штельмах, незважаючи на те, що не приймав участі в змаганнях більше року (він лікар, був учасником АТО, рятуючи наших бійців від поранень та лікуючи хвороби, за що йому низький уклін), виступив більш ніж гідно. Запекла боротьба між лідерами завершилась бойовою нічиєю. В четвертому турі несподіванно зазнають поразки досвідчені Анатолій Спірін та Павло Жмуцький. Боротьба за лідерство загострилась. До восьмого туру лідери поповнювали свій запас очок. Але в восьмому турі Штельмах, який випереджав своїх суперників на ціле очко, програє «літинському монстру» Дмитру  Горбатюку і перед останнім, дев’ятим, туром лідери зрівнялись. Девятий тур несподіванок не приніс. Претинденти на медалі виграли свої партії, і турнірна таблиця розставила всіх на свої місця.

Жмуцький Павло став чемпіоном серед ветеранів старше 60 років, а Олександр Штельмах став чемпіоном серед «молодих ветеранів». Хочу відмітити вдалу гру Олексія Сєдлова, який не є прихильником швидких шахів, але виступив гідно, зайнявши друге місце серед «молодих ветеранів». Вдало виступив і літинський дует – Фіногеєв та Горбатюк. Обидва Дмитра – призери. Є ще порох в порохівницях. Так тримати!

Станіслав Дорофєєв (головний суддя)