ПЕРШІ ПЕРЕМОГИ, ПЕРШІ НЕВДАЧІ, ПЕРШІ РОЗРЯДИ

На початку листопада 2015 року в нашій улюбленій шаховій школі відбулися кваліфікаційні турніри серед шахістів без розряду та 1 юнацького розряду. Серед спортсменів 1 юнацького розряду на старт вийшло 34 учасника. Кожен тренер делегував на турнір досвідчених бійців, які вже мали певний досвід і не раз ставили шах і мат своїм суперникам. Боротьба йшла за кожне очко, за кожен результат. 7 турів запеклої боротьби завершилися впевненою перемогою 8-річного Станіслава Шевчука. Стасік, а також Володимир Слободянюк, Андрій Гончарук, Денис Кравчук, Іван Кролицький виконали високий 3 розряд. Цей результат вже досить вагоме досягнення для юних шахістів, але потрібно ще більш інтенсивно займатися шахами, щоб не зупинятись на досягнутому!

В турнірі безрозрядників зареєструвалися аж 47 шахістів. Для багатьох з них це був перший шаховий турнір в їхньому житті! Можна собі тільки уявити переживання дітей та їхніх батьків. І дуже приємно було спостерігати, що деякі майбутні гросмейстери вже навчились не тільки ходити фігурами, але й вигравати в непростих теоретичних позиціях, таких як лінійний мат, мат королем і ферзем королю суперника та навіть мат королем і турою одинокому королю! Звичайно велика заслуга в цьому наших тренерів та й, звичайно, батьків. В підсумку напруженої боротьби переможцем став Ілля Сукач зі стовідсотковим результатом! Крім Іллі гарну гру продемонстрували і виконали свій перший в житті розряд Ілля Голуб, Олексій Гайдамака, Денис Чудаков, Володимир Шафір, Микола Сторчак, Артур Радіонов, Костянтин Кормець.

В цілому турніри пройшли з великою користю для юних шахістів, і як діти так і батьки висловили надію, що до кінця року школа організує хоча б ще один такий турнір.

Станіслав Дорофєєв – головний суддя