ЖМЕРИНСЬКИЙ МЕРИДІАН ПІДКОРИВСЯ ХМЕЛЬНИЧЧАНИНУ!

З 31 жовтня по 1 листопада в м.Жмеринці вже в 18 раз відбувся традиційний шаховий фестиваль «Жмеринський меридіан». Турнір був присвячений Дню залізничника, який щорічно відзначається 4 листопада. Можна тільки собі уявити, як 18 разів поспіль на пристойному рівні провести всеукраїнський турнір! За це велика подяка організаторам!!!

І цього разу Жмеринською шаховою федерацією (президент Анатолій Ходюк і компанія) була проведена велика робота по організації змагань, завдяки чому був встановлений пристойний призовий фонд. На старт вийшло 66 шахістів з 7 областей України та низки міст Вінницької області, серед яких 6 майстрів та більше 25 КМСів. Переможцем турніру став багаторазовий учасник і переможець багатьох турнірів на Вінниччині молодий КМС з Хмельницького Вадим Разін, на рахунку якого вже багато перемог не тільки над майстрами, але й над володарями найвищого звання «гросмейстер». Вадим давно переріс свій рівень кваліфікації і вже заслуговує на звання майстра. Але на мій погляд в Україні занадто мало турнірів з можливістю виконанням високих розрядів, що й заважає Вадиму бути рангом вище.

Друге місце в майстра спорту з Вінниці Миколи Боднара. Третє – в провідного тренера з Вінниці і також майстра Володимира Вусатюка. Призові місця, продемонструвавши пристойну гру, вибороли: 4 місце – Павло Лавренчук (Літин, Вінницька обл.), 5 – Артур Роєнко (Жмеринка, Вінницька обл.), 6 – Дмитро Джупін (Київ), 7 – Віктор Матвіїшен (Вінниця), 8 – Кірілл Решетков (Одеса), 9 – Андрій Сахаров, 10 – Олександр Мацера (Жмеринка).

Серед жінок кращою стала Надія Шпанко з Вінниці. Серед ветеранів – Анатолій Спірін (Вінниця). Серед дітей до 8, 10, 12 та 14 років призерами стали: Дмитро Щербина (Вінниця), Юрій Штомпель (Вінниця), Глєб Порталюк (Кодима, Одеська обл.), Владислав Полігас (Жмеринка).

Учасники змагань були задоволені організацією, адже господарі встановили більше 25-ти призів, тобто нагородженим був кожен третій. Жмеринська шахова Федерація вкотре підтвердила свої високі позиції в справі розвитку шахів в області, та й без перебільшення можна сказати – на всій Україні!


Микола Боднар – віце президент Вінниицької обласної федерації шахів