ЗА КУБОК ВІННИЦІ БОРОЛИСЯ ШАХІСТИ ЧОТИРЬОХ КРАЇН, АЛЕ ПЕРЕМОГЛИ ГОСПОДАРІ

16-18 жовтня відбулося найсильніше шахове змагання року на Вінниччині – кубок обласного центру з шахів (15-й чемпіонат ФШВ). Організувала змагання федерація шахів Вінниці (президент – Микола Боднар).

Завдяки пристойному призовому фонду вдалося зібрати велику кількість титулованих учасників. Серед 80 спортсменів було 8 майстрів спорту і близько 40 кандидатів у майстри. Змагання можна по праву назвати міжнародними, адже в них взяли участь не лише шахісти з Львівської, Хмельницької, Житомирської, Черкаської, Запорізької, Одеської, Рівненської і Вінницької областей, а ще й гравці з Росії, Ізраїлю і Нігерії.

– В останні роки шахісти з різних областей з радістю їдуть пограти в шахи до Вінниці. А це значить, що ми розвиваємо наш вид спорту в потрібному напрямку, і Вінниччина поступово стає головним шаховим центром України, – сказав на відкритті змагань Микола Боднар.

Боротьба була надзвичайно напруженою. Переможці були визначені тільки в останньому турі. Приємно, що в сильній компанії високу планку утримали шахісти Вінниці і в першу чергу  гравці, які мають відношення до місцевої ДЮСШ № 6. Перше місце виборов молодий майстер спорту України Вадим Трегубов. Друге – в провідного тренера, майстра спорту Володимира Вусатюка (обидва – Вінниця). Третє місце посів теж майстер, але зі Львова, Олег Терлецький. Високі місця вибороли: 4-е – Віктор Матвіїшен (Вінниця), 5-е – Данило Сорока (Львів), 6-е – Олексій Молчанов (Запоріжжя), 7-е – Афлатун Мамедов (Котовськ), 8-е – Ілля Пугачов, 9-е – Олег Биковський (Вінниця).

Серед жінок пальму першості здобула екс-вінниччанка, багаторазова чемпіонка України серед дівчат, міжнародний майстер Юлія Швайгер (Ізраїль). Срібна нагорода – у нашої землячки Надії Шпанко, третє місце посіла Віра Сидоряк зі Львова.

Серед ветеранів кращим став міжнародний майстер Володимир Ревуцький (Житомир). 2-е місце посів Анатолій Яворський (Вінниця), 3-є – Дмитро Горбатюк (с.Дашківці, Літинський район). Серед молоді до 10 та 15 років призерами стали: Мар’ян Кириченко (Львів), Владислав Лукіянчук (Вінниця), Микола Кириченко (Львів), Дмитро Щербина, Вікторія Біляк, Катерина Дищук і Юрій Штемпель (всі – Вінниця).

Таблиця турніру – http://www.chess-results.com/tnr187995.aspx?lan=11&art=1&rd=9&wi=821.