БОЙОВЕ ХРЕЩЕННЯ

3-4 жовтня в приміщенні МДЮСШ №6 відбувся перший в цьому навчальному році відкритий чемпіонат нашої прекрасної школи серед шахістів, які не мають розряду. Більшість майбутніх гросмейстерів вперше в своєму житті грала в турнірі, тим самим для них це було "бойове хрещення". Такі події для дітей та їхніх батьків запам’ятовуються на все життя. В другому турнірі змагалися вже більш досвідчені бійці, а саме шахісти 1 юнацького розряду.

В турнірі початківців прийняло участь 47 молодих, перспективних шахістів, які прийшли в школу займатися шахами не тільки щоб стати чемпіонами світу, але й отримати навички логічного мислення, яке їм дуже знадобиться в подальшому житті, адже користь занять шахами неймовірна: це вміння приймати важливі і вірні рішення, гартування характеру, виховання посидючості, вміння працювати та багато інших позитивних якостей. Завдяки праці тренерів нашої школи та незважаючи на малий термін, ми отримали вражаючі результати! 10 дітей виконали норму 1 юнацького розряду: 1 місце – Хаттаб Махмут, 2 – Кардаш Дмитро, 3 – Козак Артем, 4 – Колесник Андрій, 5 – Череп Ельдар, 6 – Косінський Вадим, 7 – Мельник Дар'я, 8 – Клікунова Ліза, 9 – Пюро Владислав, 10 – Колісевич Нікіта.

В турнірі шахістів 1 юнацького розряду прийняло участь 27 спортсменів, серед яких були досвідчені шахісти, які вже не один раз приймали участь в змаганнях. Згідно з результатами турніру три учасника-призера виконали норматив 3 спортивного розряду: 1 місце – Хаттаб Джавад, 2 – Чесалкіна Ірина, 3 – Клембовський Кирил.

Турніри пройшли досить організовано, без зауважень. Всі тренери школи не залишилися байдужими і активно допомагали суддям та організаторам. Вітаємо призерів, а також тих, хто виконав розряди, а всім іншим бажаю не впадати у відчай і ще інтенсивныше займатись шахами! Перемоги обов’язково прийдуть!

До нових зустрічей на дитячих турнірах!

Станіслав Дорофєєв – суддя національної категорії