НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ БІЛА КОРОЛЕВА "ПОЛОНИЛА" ЧОРНОГО КОРОЛЯ

Театралізоване шоу "Живі шахи" продемонстрували вихованці МДЮСШ №6
Театралізоване шоу на багатометровій дошці продемонстрували 32 вихованці міської шахово-шашкової спорт школи №6, що відповідає кількості фігур на шахівниці. Всі вони були одягнені у чорні та білі костюми шахових фігур та пішаків. Діти розігрували коротку шахову партію "Гамбіт Даміано", яку вигадали кілька століть тому. В ній на 11 ходу біла королева матує чорного короля. Коли це сталося, армія "білих" вигукнула "Ура!" та підняла руки догори, а "чорні" присіли - в знак своєї поразки.

Окрім шахової партії, юні актори показали глядачам, як ходять фігури та розповіли тематичні віршики. Організатори підкреслювали, що вистави "Живі шахи" користуються популярністю в багатьох столицях на різних континентах. А в Україні аналогічне шоу раніше демонстрували лише в Одесі.

Вистава "Живі шахи" відбулася в рамках традиції презентації спортивних шкіл, яку на початку навчального року на Майдані Незалежності щотижня організовує міський спорткомітет. Окрім шахістів, зараз свою вправність демонстрували боксери, борці, волейболісти та баскетболісти.