В ШВИДКІ ШАХИ НАЙКРАЩЕ ГРАЄ МИКОЛА БОДНАР

7 червня у міській ДЮСШ №6 закінчився відкритий чемпіонат Вінниці зі швидких шахів. Учасники змагань змагалися за швейцарською системою у 9 турів. Ці змагання є підготовкою до Всеукраїнського турніру «Таланти Поділля – 2015», який через день розпочнеться у Вінниці.

В чемпіонаті прийняло участь майже півсотні шахістів, в тому числі 3 міжнародні майстра, 5 майстрів та 20 кандидатів у майстри. Грали всі разом – і досвідчені дорослі шахісти, і підлітки з високою кваліфікацією.

Переможцем став міжнародний майстер, директор вінницької шахової школи Микола Боднар, показавши приклад своєю грою молодим шахістам школи. 2 місце посів майстер ФІДЕ чемпіон Європи серед юнаків Віктор Матвіїшен (вихованець тренера М. Боднара). Обидва набрали по 7 очок, але по коефіцієнтах кращий – М.Боднар. На третьому місці – майстер спорту України Максим Серік (Донецьк), який через війну на Донбасі нещодавно перебрався на проживання до Вінниці. Високе 4 місце посів майстер спорту Вадим Трегубов з Вінниці. Здивував і порадував своєю гарною грою ще один колишній шахіст з Донецька, а нині вінниччанин Олександр Костенко – 5 місце. Чемпіонкою серед жінок стала 13-річна Надія Шпанко. Нагадаємо, що вона є чинною чемпіонкою України з класичних шахів серед дівчат до 16 років. Серед ветеранів першість виборов вінниччанин Евген Большунов.

Переможець Микола Боднар, який є президентом Федерації шахів м.Вінниці, відзначив: «Ми намагаємося іти в ногу з часом, тому нещодавно придбали сучасні електронні годинники і застосували їх в цьому змаганні. Контроль часу – 10 хвилин на партію плюс 5 секунд після кожного зробленого ходу кожному учаснику на всю партію. Такий контроль робить партію більш якісною, адже майже неможливо програти партію через прострочення часу, тому що після кожного ходу додається 5 секунд. Це робить результат партії більш справедливим, адже при грі на механічних годинниках можна програти партію по часу, маючи при цьому, наприклад, зайвого ферзя або пів комплекта фігур».

По результатах турніру організатори виконали обрахунок міжнародного рейтингу.

Переможець і призери були нагороджені призами.

Серед підлітків кращими стали першорозрядники Володимир Добровольський та Євгеній Шафір (обидва набрали по 4 очки), яких теж нагородили призами.

– Ми своїми здобутками у чемпіонаті задоволені, - сказали Володя і Женя. – Проте прагнули, зрозуміло, набрати більше очок і посісти більш високі місця у загальному заліку.