Визначились найкращі серед найменших

В приміщенні МДЮСШ №6 пройшли запеклі баталії між юними шахістами Вінницької області. Чемпіонат області складався з чотирьох турнірів: хлопчики та дівчатка до 8 років, хлопці та дівчата до 10 років. Загалом зібралось 34 спортсмена – інтелектуала.

Серед дівчаток до 8 років впевнену перемогу здобула Дудич Вікторія (тренер – Вусатюк В.О.), вигравши 6 партій з 6. Друге місце в Богомживущої Ангеліни, яка набрала 5 очків з 6, а третє посіла Чесалкіна Ірина з 3 очками з 6 (тренер обох – Яворський А.П.).

Серед хлопчиків до 8 років дуже хорошу гру продемонстрував Штомпель Юрій (тренер – Яворський А.П.), заслужено виборовши звання чемпіона з 7,5 очками з 8 можливих. Друге місце у Валова Максима (тренер – Роєнко А.О.), він набрав 6 очків з 8 і єдиний хто зробив нічию з чемпіоном. Третє посів Таксер Павло (тренер – Яворський А.П.), набравши 5,5 з 8 можливих.

Чемпіонкою області до 10 років впевнено стала Біляк Вікторія, здобувши перемогу у всіх 6 партіях. Слідом за нею фінішну лінію перетнула Скакун Катерина, набравши 4 очка з 6 можливих. Третьою призеркою стала Журабаєва Софія з 3,5 очками з 6. (тренер всіх – Вусатюк В.О.).

Сама запекла боротьба за чемпіонство точилась в категорії хлопців до 10 років. Пройшовши через перемоги і поразки чемпіонський титул виборов Жуковський Олександр (тренер – Вусатюк В.О.), набравши 6 очок з 8 можливих. Друге і третє місце розділили Горобець Олександр і Рейда Микола (тренер обох – Яворський А.П.), які здобули по 5 очок з 8 можливих, але по особистій зустрічі Саша посів сходинку вище.

Всі призери були нагороджені медалями, а переможці кубками. Закриття турніру та нагородження провели президент ВОФШ Юрій Яремчук та головний суддя Станіслав Дорофєєв, які також відмітили високий рівень юних шахістів Вінниччини та побажали їм високих досягнень на чемпіонатах України.