В ЧЕМПІОНАТІ ВІННИЧЧИНИ ГРАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ ... НІГЕРІЇ І ТУРКМЕНІЇ, ВИГРАВ ЙОГО ДОНЕЦЬКИЙ МАЙСТЕР, А ЧЕМПІОНОМ ОГОЛОСИЛИ 13-РІЧНОГО ВІННИЧЧАНИНА

В МДЮСШ №6 міського спорткомітету завершилося найголовніше шахове змагання року – чемпіонат Вінниччини серед чоловіків та жінок. Турнір мав відкритий характер. Тому участь в ньому приймали, окрім шахістів Вінницької, також представники Житомирської, Черкаської, Луганської, Донецької областей та навіть Туркменії і Нігерії. В змаганнях стартувало 86 учасників. Як зауважив директор Вінницької шахової школи Микола Боднар, в порівнянні з попередніми роками кількість гравців у чемпіонаті істотно зросла.

На одному диханні пройшов турнірну дистанцію майстер спорту з Донецька Максим Сєрік. Сім перемог і дві нічиї впевнено забезпечили йому 1 загальне місце (8 очок). Так як Максим не є мешканцем Вінниччини, чемпіоном мав стати все ж місцевий шахіст. І боротьба між гравцями Вінницької області була напруженою і непередбачуваною. Всі втрачали бали. В результаті по сім очок з дев’яти можливих набрали: 13-річний майстер ФІДЕ Віктор Матвіїшен, майстер спорту директор МДЮСШ № 6 Микола Боднар (обидва – Вінниця) і голова Жмеринської шахової федерації Анатолій Ходюк. Додаткові показники розставили призерів саме в такому порядку. Для Віктора Матвіїшена це ще один визначний успіх. Нагадаємо, що Вітя є дворазовим чемпіоном Європи серед юнаків в своїй віковій категорії, а чемпіоном Вінниччини серед дорослих він став вже вдруге (вперше в 2013 році).

Серед жінок не було рівних 14-річній вихованці Вінницької шахової школи, багаторазовій чемпіонці та призерці юнацьких чемпіонатів України Ірині Іщенко. Друге місце в шахістки з Літинського району Олесі Горбатюк. І третє – у вінниччанки Лесі Косіч.

Нагородження проводив президент обласної Федерації шахів Юрій Яремчук. Завдяки його підтримці чемпіонат зібрав такий сильний склад і значно розширив свою географі, аж до інших континентів!