Визначили найкращих серед шахових вундеркіндів

Цими вихідними в ДЮСШ № 6 відбувся чемпіонат Вінниці з шахів серед дітей молодшого шкільного віку. За путівки на обласну першість змагалися 48 гравців 1 юнацького та третього розряду. А шахісти 1 – 2 розрядів отримали перепустки туди автоматично.

Серед дітей до 8 років чемпіоном став Павло Таксер, який набрав 8 очок в 9 турах. Разом з ним трійку найкращих склали Михайло Кочура (6.5 очки) і Орест Стус (6). Четверте місце в Максима Валова і 5-е в Богдана Карася. Першою серед найменших дівчаток виявилася Ангеліна Богомживуща (5). Друге місце виборола Вікторія Дудич. 3-є Ірина Чесалкіна і 4-е Мирослава Глущикова. Всі перераховані юні шахісти Вінниці вибороли право прийняти участь в чемпіонаті області.

В турнірі серед хлопців до 10 років найкращі результати показали: чемпіон міста Ілля Мержиєвський (8 очок), 2-е місце Олександр Жуковський (7), 3-є Віталій Павлюк, 4-е Богдан Станіславський, 5-е Олександр Горобець. Серед дівчат пальму першості виборола Катерина Скакун (7,5 очок), 2-е Анастасія Турбовець (5,5), 3-є Альбіна Бондар, 4-е Софія Журабаєва. Ці шахісти отримали право захищати честь Вінниці на чемпіонаті області. Призери отримали кубки, медалі, грамоти і подарунки. Вітаємо чемпіонів, призерів та фіналістів обласного чемпіонату та бажаємо гідного виступу на чемпіонаті Вінницької області, який відбудеться через два тижні і на якому будуть розігруватися путівки на юнацький чемпіонат України!