У ВІДКРИТОМУ ЧЕМПІОНАТІ ВІННИЦІ З ШАХІВ ПЕРШИМ СТАВ ДИРЕКТОР ДЮСШ №6, ДРУГИМ – ТРЕНЕР, ТРЕТІМ – ВИХОВАНЕЦЬ

В ДЮСШ № 6 міського спорткомітету фінішував відкритий чемпіонат Вінниці з шахів серед чоловіків та жінок. Це змагання по традиції збирає найсильніших шахістів Вінниці та гостей міста. В ньому взяли участь близько 70 кваліфікованих шахістів.

Більшість з них представляли місто над Бугом. Також на старт вийшли спортсмени зі Жмеринського, Літинського, Томашпільського, Тиврівського і Вінницького районів, а також з Київської, Житомирської і Черкаської областей.

Домінували шахові «профі». Чемпіоном Вінниці став міжнародний майстер спорту, заслужений тренер України, директор вінницької шахової школи Микола Боднар. Він чудово поєднує керівництво ДЮСШ №6 з практичною та тренерською діяльністю. Друге місце виборов молодий та швидко прогресуючий кандидат у майстри Артур Роєнко – дитячий наставник, який тренує дітей у Вінниці та Жмеринці. Бронзову нагороду здобув 14-річний учень вінницької шахової школи, кандидат у майстри Владислав Лук’янчук, неодноразовий призер всеукраїнських змагань.

У жінок весь п’єдестал посіли вихованки вінницької ДЮСШ № 6. Першою стала чемпіонка України серед дівчат до 12 років Надія Шпанко, кандидат у майстри. Друге місце – у-річної Ірини Іщенко, також кандидата в майстри. Третє – за 16-річною першорозрядницею Айлін Гезгін.

Всі призери  серед чоловіків і жінок, а також кращі ветерани і діти були нагороджені кубками, медалями і призами від міського спорткомітету і федерації шахів Вінниці.

Незабаром шахістів чекає не менш важливе змагання – чемпіонат Вінницької області серед чоловіків та жінок. Він відбудеться з 12 по 15 лютого 2015 року.