Вшанування Віктора Матвіїшена в облдержадміністрації

07.11.2014

У Вінницькій облдержадміністрації 7 листопада відбулося вшанування чемпіона Європи з шахів вінничанина Віктора Матвіїшена (у віковій категорії 12 років). Наприкінці жовтня він виграв золоту медаль чемпіона Європи у Батумі (Грузія).

Віктор – майстер ФІДЕ. Він вчиться в 7 класі гімназії №1. Відмітимо, що це вже другий поспіль такий гучний успіх талановитого юного шахіста.

У заступника голови ОДА Ігоря Івасюка зібралися голова облспортуправління Сергій Чернявський, його заступник Олександр Олійник, президент Федерації шахів Вінниччини Юрій Яремчук, директор міської шахово-шашкової ДЮСШ №6 міжнародний майстер Микола Боднар (і водночас тренер Віктора), мати юного шахіста Тетяна Іванівна, журналісти.

– Це, безсумнівно, знакова подія для вінничан, – сказав Ігор Івасюк. Я сам шахи люблю, і роблю все, щоб учні, підлітки мали змогу займатися шахами. Вони, як і, наприклад, алгебра сприяють формуванню аналітичного мислення.

Ігор Івасюк та Сергій Чернявський щиро привітали з успіхом Віктора Матвіїшена і його тренера Миколу Боднара, нагородили обох пам’ятними грамотами, статуетками, речовими та грошовими призами і побажали подальших успіхів.

– Я вже маю 2 титула чемпіона Європи і наразі хочу завоювати і звання чемпіона світу. Взагалі, сподіваюсь у подальшому стати гросмейстером, – сказав Віктор Матвіїшен.