ЖИВІ ШАХИ БІЛЯ МІСЬКРАДИ

Театральна вистава була організована для популяризації шахів у місті. Роль шахових фігур виконували юні вихованці МДЮСШ № 6, одягнені в костюми чорного і білого кольорів. А партію розігрували міжнародний майстер, директор шахово-шашкової школи Микола Боднар та дворазова призерка Європи серед дівчат, кандидат у майстри спорту Надія Шпанко. Партію прокоментував майстер ФІДЕ Володимир Вусатюк, який водночас розповідав про досягнення вінницьких шахістів на міжнародному і всеукраїнському рівнях.

Гра завершилася перемогою 12-річної шахістки. Надія Шпанко була щаслива перемогти багаторазового чемпіона Вінниччини. 

– Микола Боднар грає набагато сильніше за мене, тому сьогоднішнім успіхом я дуже пишаюся. Шахами займаюся близько шести років. Від цієї гри отримую неймовірної відчуття, чимало адреналіну. Люблю грати з хлопцями, адже вони набагато сильніші за дівчат. Рівняюся на творчість видатного чемпіона світу Гарі Каспарова, – сказала Надія Шпанко.

Поруч із живими шахами всі бажаючі могли спробувати свої сили просто неба в протистоянні з кращими юними шахістами і шашкістами, призерами всеукраїнських і обласних змагань. Серед охочих виявився і голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він зазнав закономірних поразок від юних шашкістів.

– Я завжди думав, що граю в шашки непогано. Але в порівнянні з призерами всеукраїнських і обласних змагань мій рівень гри залишає бажати кращого, – визнав Сергій Краєвський. – Шахи і шашки скоріше можна віднести до інтелектуальних ігор, ніж до традиційних змагань. Але водночас вважаю, що ці заняття є одними з найбільш яскравих і цікавих видів спорту.