Юні тульчинські шахісти на обласному чемпіонаті дали бій вінниччанам!

У Вінниці відбувся чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат до 12, 14, 16, 18, 20 років. Змагання виявилися дуже масовими і зібрали представників багатьох міст і районів: Вінниці, Жмеринки, Козятина, Тульчина, Літинського, Піщанського, Тиврівського і Липовецького районів.
 
На старт вийшли практично всі найсильніші юні спортсмени області, окрім чемпіона Європи серед юнаків до 12 років Віктора Матвіїшена, призерки юнацького чемпіонату Європи Надії Шпанко і призера всеукраїнських юнацьких чемпіонатів Владислава Лукіянчука (всі – Вінниця).
 
За відсутності фаворитів гості з районів дали справжній бій вінничанам, а в деяких категоріях не лише вибороли призові місця, а й стали переможцями. Чемпіонами, зокрема, виявилися представники Тульчина Ярослав Коваль (до 14 років), Андрій Очеретний (до 18 років) і Ярослав Басистий (до 20 років). Призерами також стали юні гравці Жмеринки, Козятина і Липовецького районів. Але левову частину золотих медалей все ж вибороли шахісти з обласного центру, серед яких були призери всеукраїнських чемпіонатів Ірина Іщенко (дівчата до 16 років), Аліна Журавель (дівчата до 14 років), а також Дмитро Щербина (до 12 років). Вікторія Біляк (до 12 років),  Віталій Липчанський (до 16 років), Айлін Гезгін (дівчата до 18 років), Аріна Кондратюк (до 20 років). А ще один призер чемпіонату України (до 8 років) Володимир Добровольський з Вінниці навіть не потрапив до призової трійки, що свідчить про високий рівень змагань.