«ЖИВІ ШАХИ» У ВІННИЦІ!

Живі шахи – театралізована вистава шахової партії; проводиться на шахівниці великого розміру, розміченій на відкритих майданчиках. Відбувалася в багатьох світових столицях. Тепер до цих міст вперше додається і Вінниця.

Унікальна партія в живі шахи буде зіграна 13 вересня на площі «Водограй» Центрального парку культури і відпочинку (час буде визначений пізніше). Захід пройде з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

В ролі фігур будуть юні вихованці ДЮСШ № 6 Вінницького міського спорткомітету. Спеціальні костюми і головні убори вже майже готові. Шахівницю площею 32 кв. м. створять з ДВП двох кольорів.

Коментувати та грати партію будуть юні «зірки» 12-річний чинний чемпіон Європи серед юнаків, майстер ФІДЕ Віктор Матвіїшен, призерка чемпіонату Європи серед дівчат до 12 років, кандидат у майстри спорту Надія Шпанко та досвідчені майстри спорту Микола Боднар і Володимир Вусатюк. Ходи, які виконуватимуть живі фігури, за допомогою мікрофона коментуватиме шаховий фахівець. Запрошуємо вінничан не це надзвичайно популярне шоу!