Дорослий міжнародний шаховий турнір у Вінниці виграв чемпіон Європи серед юнаків

В Вінницькій ДЮСШ №6 Вінницького міськспорткомітету відбувся шаховий опен-турнір (турнір, в якому могли прийняти участь всі бажаючі незалежно від віку і статі) «Вінниця-2, 2014», в якому приймали участь шахісти з України, Росії та Молдови, а також декількох областей України, зокрема Львівської, Одеської, Івано-Франківської, Хмельницької, Вінницької областей та м.Києва. Родзинкою турніру було те, що в турнірі кожному учаснику обраховувався міжнародний рейтинг, що є рідкістю в шахових турнірах на Україні.

«Міжнародний рейтинг дає право приймати участь в міжнародних турнірах не тільки в нашій державі, а й за кордоном. Тому такі турніри, який відбувся в Вінниці, в дефіциті. Шахісти мали можливість отримати міжнародний рейтинг, а в кого він був – підвищити його на більш високий рівень. Тому турнір мав доволі представницький склад. Приємно, що турнір виграв вихованець нашої шахової школи, 12-ти річний Віктор Матвіїшен,» - розповів президент Федерації шахів м.Вінниці Микола Боднар.

Друге місце виборов сильний КМС з Вінниці Олег Биковський. Замкнув призову трійку молодий шахіст з Калуша (Івано-Франківська обл.) з шаховим прізвищем  Михайло Шахов, який до речі через місяць буде захищати честь України на чемпіонаті світу серед юнаків до 14 років в ПАР (Південно-Африканська республіка). 4-е місце в Богдана Боднара. І високе 5-е місце виборов молодий 13-ти річний шахіст з Республіки Придністровя Ілля Мартинович. Серед жінок пальму першості виборола Оксана Жечева з м.Кодими (Одеська обл.). Друге місце в Надії Шпанко з Вінниці. Третє в шахістки з Ізмаїла (Одеська обл.) Ольги Апостолакій. Серед ветеранів чемпіоном став киянин Анатолій Карнаух. Серед дітей до 10 років кращою стала 8-и річна Вікторія Біляк.