МЕМОРІАЛ ЧЕРНЯХІВСЬКОГО виграли вінниччани

У ЗОШ №3 м.Вапнярки (Томашпільський район) наприкінці червня пройшов п’ятий юнацький обласний шаховий турнір пам’яті двічі героя СРСР, видатного полководця Івана Черняхівського. Змагання організував місцевий тренер з шахів Володимир Павловський за підтримки місцевого спортивного керівництва.

Стартувало близько 50 спортсменів не старше 18 років. Вони представляли Вінницю, Томашпіль, Тульчин, Піщанку, Вапнярку і Комаргород.

Переможцем став фіналіст чемпіонату України серед юнаків до 12 років Дмитро Щербина (Вінниця) – 6 очок з 7 можливих. Призер низки всеукраїнських фестивалів 11-річний Женя Шафір (Вінниця) хоча і здолав чемпіона в останньому турі, але залишився другим, відставши на пів-очка. Бронзову медаль на цьому турнірі вдруге поспіль здобув Анатолій Очеретний (Тульчин) – також 5,5 очки, але з гіршим додатковим коефіцієнтом. Четвертою в загальному заліку залишилася кандидат у майстри спорту, чемпіонка України Ірина Іщенко (Вінниця), яка набрала 5 очок і отримала перший приз серед дівчат. Найкращий результат серед місцевих спортсменів показала Олена Загризла (Томашпіль) – також 5 очок. Учасники турніру не тільки грали в шахи, але й відвідали музей І.Черняхівського та влаштовували футбольні матчі на шкільному стадіоні. Учасникам змагання сподобалось, а голова Томашпільського спорткомітету на закритті запросив всіх в Вапнярку на наступний рік.