НАЙКРАЩІ МОЛОДІ ШАХІСТИ ЗІГРАЛИ В КОМАНДНОМУ ЧЕМПІОНАТІ ОБЛАСТІ

Ще не охололи пристрасті і не пройшла втома молодих шахістів Вінниччини, організаторів та суддів від напружених баталій на юнацькому чемпіонаті України та меморіалі Ольховського, як знову прийшов час відповідального змагання і знову в бій…

В ДЮСШ №6 міського спорткомітету м.Вінниці відбувся командний юнацький чемпіонат Вінницької області. В змаганнях прийняли участь 15 команд, які виборювали нагороди в 2-х вікових категоріях: до 14 та до 18 років. Склад команди: 3 юнака та 1 дівчина.

В молодшому віці з перших турів розгорілась дуже запекла боротьба. Явного фаворита ніхто не міг визначити. Зі старту багато очок почали набирати команди: Вінниця-1, Вінниця-2, Вінниця-3, досвідчена команда з Тульчина та молода й амбіційна команда з Жмеринки. Але після екватору в лідери вийшли тульчинці і заслужено перетнули фінішну стрічку першими.

Приємно, що дитячі шахи в області розвиваються і створюють здорову конкуренцію вінниччанам, – зазначив головний суддя змагань, заступник обласної Федерації шахів Вінницької області Микола Боднар.

Ця перемога тульчинців – не випадковість, адже в РБД та Ю м.Тульчина вже 23 роки функціонує шаховий клуб «Оракул» (для порівняння Вінницькій шаховій школі 22 роки), незмінним керівником якого є голова Тульчинської Федерації шахів, Кандидат в майстри спорту Анатолій Афанасійович Мельник. Зі ці роки вихованці тульчинського клубу здобули безліч нагород на турнірах обласних та всеукраїнських рівнях. Через хворобу Анатолій Афанасійович особисто не зміг привезти команду, але за його дорученням це зробили батьки і старші вихованці клубу, і молоді тульчинці зробили подарунок своєму наставнику! – добавив Микола Боднар. Склад переможців: Ярослав Коваль, Владислав Куц, Роман Слизьковухий, Анна Верещака. Друге місце в дуже молодої, але дуже сильної команди Вінниця-1, адже найстаршому учаснику було тільки 10 років. Склад команди: Амін Ісмайлов, Микола Рейда, Іван Драбовський, Вікторія Біляк. І третє місце в команди Вінниця-3 в складі: Евген Шафір, Тарас Бакар, Дмитро Серебренніков, Ольга Татарська.

В старшій категорії вінницькі команди не пустили на п’єдестал команди з районів, хоча жорстку конкуренцію їм створювали команди з м.Жмеринки та Літинського р-ну. Поза конкуренцією була тільки команда Вінниця-1, в складі якої виступали шахісти, які не потребують представлення: Віктор Матвіїшен, Владислав Лукіянчук, Дмитро Щербина, Ірина Іщенко. Друге місце в старших вихованців шахової школи Вінниця-3, в складі: Микола Борка, Андрій Міхасішин, Андрій Вічавський, Ірина Остапчук. І третє місце в команди Вінниця-2, в складі: Віталій Липчанський, Айлін Гезгін, Анатолій Рибак, Аліна Журавель.

Змагання відбулися в напруженій, але дружній і теплій атмосфері. Цікаво, що після закриття турніру ніхто не хотів розходитись, а це мабуть свідчить про те що турнір вдався!

Фотографії з командного чемпіонату області.