Вінницькі "молоді майстри" виграли домашній опен

У Вінниці наприкінці березня відбувся опен-турнір з класичних шахів "Молоді майстри". В змаганні взяли участь шахісти з міжнародним рейтингом не вище 2200 одиниць.

Завдяки обрахунку міжнародного рейтингу на старт вийшли найсильніші шахісти Вінниччини, адже можливостей підвищити або отримати коефіцієнт ЕЛО на Поділлі не так багато. Також до міста над Бугом завітали гості з Житомирської, Одеської, Закарпатської та Дніпропетровської областей, – відзначив президент Федерації шахів Вінниці Микола Боднар.

На старті одразу вийшов в лідери діючий чемпіон Європи серед юнаків до 12 років Віктор Матвіїшен (Вінниця). В підсумку він не програв жодної партії та закономірно став чемпіоном з результатом 8 очок з 9 можливих. Разом з ним трійку призерів склали інші представники міста над Бугом: молодий кандидат у майстри Олег Биковський (7,5 очки) і досвідчений тренер місцевої шахової школи Михайло Шафір (6,5 очки).

Призерами серед жінок стали юні вінничанки. Найкращий результат (6 очок) показала бронзова медалістка чемпіонату Європи серед дівчат до 12 років Надія Шпанко. Вона ж посіла високе п’яте місце в заліку серед чоловіків. За нею розташувалися призерки чемпіонатів України серед дівчат Аліна Журавель і Ірина Іщенко. Найкращий результат серед гостей показав Артем Анікеєв (Іллічівськ) – перший приз серед юнаків до 12 років і сьоме місце в загальному заліку. Друге серед молоді виборов Ярослав Щербак (Закарпатська обл.) і третє – Дмитро Щербина.