Жіноче свято відзначили за шахівницею

В МДЮСШ № 6 міського спорткомітету відбувся відкритий шаховий турнір, присвячений Міжнародному жіночому дню. На старт вийшли близько 50 учасників. Турнір носив відкритий характер. Тому, окрім жінок (їх було 10, і всі, незалежно від результату, отримували призи) стартували не лише шахісти Вінниці, але й інших районів області та навіть Житомира і Києва. Міжнародний майстер ФІДЕ з Житомира, головний тренер збірної України серед незрячих шахістів Володимир Ревуцький впевнено став переможцем. Друге місце виборов теж гість міста над Бугом, молодий кандидат у майстри спорту зі Жмеринки Артур Роєнко. І замкнув призову трійку кандидат у майстри спорту з Вінниці Олександр Швайгер. Лише четверте місце – у бронзового призера чемпіонатів міста і області 2014 року, кандидата у майстри спорту Олега Биковського, що свідчить про силу турніру.

Перше місце серед жінок посіла кандидат у майстри спорту Ірина Іщенко, яка на нещодавньому чемпіонаті України серед дівчат до 14 років виборола бронзову медаль з бліцу. Друге місце – у неодноразової чемпіонки області серед жінок, першорозрядниці Лесі Косіч, третє – у юної першорозрядниці Айлін Гезгін. Всі призерки – з Вінниці.

Хоча турнір носив неофіційний характер, а юні вихованці спортшколи розглядали його як підготовку до найближчих чемпіонатів України, все ж боротьба була запеклою, напруженою і непередбачуваною. І досвідчені, і молоді шахісти дуже переживали за свої невдачі. Іноді навіть здавалося, що вони беруть участь не в місцевому турнірі, а в чемпіонаті світу, – коментує перипетії боротьби директор МДЮСШ №6 Микола Боднар.