Чемпіонами Вінниччини стали тренер і учениця!

З 13 по 16 лютого у ДЮСШ № 6 Вінницького міського спорткомітету проходив чемпіонат області з класичних, найпрестижніших, шахів серед чоловіків і жінок. Всього відбулося 9 турів за швейцарською системою. Головними претендентами на перемогу вважалися вінницькі майстри спорту Микола Боднар, який 12 разів був чемпіоном області, Вадим Трегубов (3 рази), Володимир Вусатюк (1), кандидат в майстри з Могилева-Подільського Андрій Горобець (3) і кандидат у майстри з Бару В’ячеслав Кошевий (2). Але особливо інтригувало: чи зможе відстояти свій титул чемпіон області серед чоловіків 2013 року – 12-річний чемпіон Європи серед юнаків Віктор Матвіїшен.

Боротьба була дуже напруженою, ніхто з лідерів не зміг уникнути очкових втрат. До трійки призерів і серед жінок, і серед чоловіків увійшли лише вінничани. Найбільше очок (по 7) набрали Володимир Вусатюк, Микола Боднар, молодий кандидат у майстри спорту Олег Биковський і Вадим Трегубов. Додатковий коефіцієнт Бухгольця розставив їх у приведеному порядку. Отже, новим чемпіоном області став Володимир Вусатюк. Пристойну гру показали шахісти, які на пів кроку відстали від лідерів: Всеволод Ритенко (5-е місце), Віктор Матвіїшен (6-е місце), Андрій Горобець (7-е місце), Павло Лавренчук з Літина (8-е місце), Олег Яворський з Вінниці (9-е місце).

Чемпіонкою Вінниччини серед жінок стала 13-річна кандидат у майстри спорту Ірина Іщенко, призерка кількох чемпіонатів України серед дівчат. Срібна медаль – у призерки першості Європи  серед дівчат Надії Шпанко, бронзова – у першорозрядниці Айлін Гезгін. Родзинкою змагань стало те, що чемпіонів області на закритті учасники вітали, коли ті були вже в поїзді в напрямку Краматорська. Адже за декілька днів там стартує фінал чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 14 років. Побажаємо чемпіонці області разом зі своїм тренером і там дати всім перцю!