Віктор Матвіїшен – віце чемпіон Європи!

Вітюшка Матвіїшен, вигравши в останньому турі в азербайджанця, виборов 2-е місце на чемпіонаті Європи серед юнаків до 10 років. Вінниччанин написав нову сторінку в історії шахів Вінниччини. Вся шахова спільнота та вінниччани пишаються тобою, Віктор. Вітаємо!!!

Непогані шанси на медаль мала Надя. Їй всього лиш потрібно було не програти росіянці. А в разі перемоги вона ставала чемпіонкою. Але... Але... Прикро. В підсумку 6-е місце.

Владик, зігравши внічию з шахістом з Нідерландів, зайняв 11 місце. Ірина, вигравши в останньому турі в росіянки (до речі 1-й номер рейтингу в турнірі), опинилась на 23 місці.

Україну на цих змаганнях представляло 35 молодих шахістів, які вибороли 4 медалі. Окрім вінниччанина золото здобула Марія Танцюра (АР Крим – Харків) серед дівчат до 16 років, бронзу – Анастасія Рахмангулова (Миколаїв), ще бронзу в хлопців виборов Кирило Шевченко (Київ – Краматорськ) в тій же категорії хлопців, що і Вітя, до 10 років. Приємно було слухати на закритті гімн України на честь нашої чемпіонки.

В цілому виступ наших молодих спортсменів вважаю великим досягненням.

До нових зустрічей на міжнародних змаганнях!

З вами був Микола Боднар