4-й тур

Черговий  день приніс не тільки 4-й тур, але й спеку. Стрілку термометра стрімко потягнуло вверх, на вулиці під відкритим сонцем перебувати стало неможливо. Але вінниччани вже загартовані цьогорішньою українською спекою, тому особливо ніхто не жалівся, можливо тому, що ніхто на вулицю і не виходив, адже у всіх йшла підготовка до партії.

Спекотно було і на шахівницях. Вчорашня осічка видно розізлила нашу Надєжду. Розігравши білими свій фірмовий ферзевий гамбіт, вона і камня на камені не залишила від росіянки. Виграв в росіянина і Вітя. Вінниччанин чорними розіграв один варіант в дебюті Реті, який в свій час з великими успіхами застосовував чемпіон світу Анатолій Карпов. Суперник був явно не готовий до такого повороту і при виході з дебюту відразу почав робити сумнівні ходи. Навіть розмін ферзів не врятував нашого північного слов'янського брата від поразки. Третьою закінчила Іринка. На жаль результат негативний. Чорним кольором з ірландкою Іра в сіцілійському захисті вирішила тільки захищатися, хоча в цьому дебюті при першій можливості потрібно контратакувати і головне, що було декілька можливостей, але...  І вже Владік не мав права не виграти в румуна. Всі знають, що білим кольором треба грати активно. Саме так і почав молодий вінниччанин. З перших ходів почав нарощувати перевагу, яка і переросла з позиційної в матеріальну, а з нею і в перемогу. 3 очка з 4 можливих – непоганий здобуток, але як би ще виграла Іщенко, було би взагалі все в ажурі.

До речі, мені довелося все ж таки скуштувати розливного пива, і знову воно мене не порадувало. Не дарма футбольні вболівальники з інших країн під час Євро-2012 в Україні були задоволені якістю і ціною українського пива. Трохи краще стало на кухні, в меню накінець-то з'явилась риба, хоча в єдиному екземплярі. На смак це філе морського окуня, в нас воно теж є, тому нічого особливого. Особливо порадувало молодь, що почали давати більше різних фруктів: мандарини, апельсини, яблука, кавуни та морозиво. Але це, звичайно, не головне, тільки б наші дітки краще грали. Зустрінемось в наступному турі.