День восьмий – 24 серпня

Вітаю всіх українців з 21-ю річницею Дня Незалежності України. Сподіваюсь, що сьогодні всі підняли келихи за найважливіше свято українського народу.

Погода в Празі покращилась, температура впала, хмарно, а на шахівницях в турнірному залі все ще спекотно. Прийшла пора вирішальних партій. Наші лідери дружно розійшлись миром, хоча і мали білі фігури. Надійка не змогла вижати максимум в староіндійському захисті з білорускою, маючи два прохідних пішака на «с5» і «b5» (взамін в суперниці були більш активні фігури). Краще могла зіграти і та, і та, але обидві не використали свої можливості.

Вітюшка в партії з росіянином, як і вчора, знову намагався взяти сіцілійську фортецю, але на цей раз суперник захистив свої ворота, мало того, навіть намагався перейти в наступ, але вінниччанин вчасно зупинив суперника. Владюшка теж білими в поєдинку з земляком з Дніпропетровська Микитою Скрипкою розіграв староіндійський захист. В мітельшпілі почались тактичні розбірки. В якийсь момент багато фігур висіло в одного та другого. А як буря стихла, у нашого хлопця була тура за фігуру та два пішака, але вирішальну роль зіграла активність білих фігур – перемога за нами.

Іришка, як на гойдалках, – білими виграє, а чорними програє. На жаль сьогодні вона грала чорними, і сумна традиція не була порушена. З модною дівчиною з Франції вінниччанка диктувала умови на шахівниці, але перегнула в якийсь момент палицю і капітулювала.

Сьогодні взято 2 очка, але досить важливих. Завтра останній тур. Треба постаратись. Тримаємо за наших кулаки. Будьте здорові!