Вінницькі шахісти виграли Кубок області у Вапнярці

Перемогли й у ... футболі

Михайло ШАФІР, тренер МДЮСШ № 6

У Вапнярці (Томашпільський район) пройшов особисто-командний Кубок області з шахів серед юнаків. На старт вийшло близько півсотні спортсменів з Вінниці, Вапнярки, Томашполю, Жмеринки, Тульчина і навіть ... Москви (дитина приїхала на канікули до бабці). Серед гостей з міста над Бугом було багато іменитих спортсменів: призерка чемпіонату Європи Надія Шпанко, чемпіонка України Ірина Іщенко, призери всеукраїнських і міжнародних змагань Влад Лук’янчук і Женя Шафір. Тульчинці, які традиційно дають бій Вінниці на обласному рівні, розраховували на успіх у найстаршій категорії (до 18 років), де їх представляли кілька кандидатів у майстри спорту. Але тут недосяжним був 16-річний вінницький кандидат у майстри Андрій Міхасішин, вихованець шахового клубу «Романтик», який за 7 турів втратив лише пів-очка. Наступні місця посіли Ярослав Слободянюк і Ярослав Басистий (обидва – Тульчин). У середній групі (до 14 років) переміг Влад Лукіянчук. Далі – Ірина Іщенко і Анатолій Очеретний (Тульчин). У молодшій групі (до 10 років) – дещо несподівано вінничанин Максим Кісь, який залишив позаду Шпанко і Шафіра, які посіли відповідно 2-е і 3-е місця.

По три призери змагань у кожній віковій категорії отримали цінні призи від організаторів. Також відзначили найкращих юних шахістів Вапнярки, які поки що не можуть на рівних змагатися з провідними гравцями області.

Окрім шахових баталій, в рамках фестивалю відбувся і футбольний матч на великому полі. Збірній Вінниці (її делегація була найбільшою) протистояла збірна усіх інших команд. І знову тут сильнішими були представники міста над Бугом – 5:2 на їхню користь.