Шаховий турнір просто неба

З нагоди Дня незалежності тренери та керівники спортивних шкіл міста презентували свою діяльність на площі "Водограй" Центрального парку культури і відпочинку імені Горького. Вони підготували стенди з фотографіями провідних спортсменів та інформацією про свої досягнення. Тренери роздавали візитки з пропозицією записатися до них у секцію чи гурток. Нагадаємо, заняття у всіх семи ДЮСШ Вінницького міського спорткомітету (голова – Сергій Краєвський) є безкоштовними. Представники кількох ДЮСШ демонстрували свої навички та вміння. Наприклад, важкоатлети піднімали штангу, а шахісти, представники МДЮСШ №6, влаштували просто неба справжній турнір з призами.

Деякі з учасників грали за столиками, решта – на лавочках. Адже змагання зібрали аж півсотні спортсменів – від "піонерів" до пенсіонерів. Змагалися в бліц (по 5 хвилин кожному гравцеві на партію) за цікавою формулою – той, хто втратив хоча б 1,5 очка, залишає змагання. Через це деякі фаворити (наприклад, чемпіон України серед юнаків до 10 років, кандидат у майстри спорту Віктор Матвіїшин) залишилися без призів.

Спортсмени були розбиті на 3 групи – згідно віку та розрядів. У наймолодшій групі (до 10 років) переміг Андрій Задорожний, призерами стали Ірина Остапчук та Олександр Райніке. У середній групі першою стала багаторазова призерка чемпіонатів України серед дівчат Ірина Іщенко, далі – першорозрядники, чемпіони області різних років Євген Шафір та Костянтин Дмітрієв. У дорослій групі (від 18 років) змагалися кандидати у майстри спорту. Перемогу розділили Олег Яворський (син відомого тренера) та Михайло Шафір, третім став Георгій Галич.

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий