Жмеринка – володар Кубка області!

На живописному березі річки Дністер розташувалось місто Могилів-Подільський. Старовинне та неповторне, воно лежить в глибокій чаші, немов оточене горами. Тут в кінці липня вже вп'яте відбувся командний Кубок області з шахів "Дністер-5". В турнірі по круговій системі зіграли 9 команд, по 5 шахістів в кожній. Крім команд з Вінницької області в турнірі приймала участь команда з сусідньої Молдови – Єдинці. Отож змагання вийшли міжнародними.

Все почалось з перемоги господарів (голова федерації Горобець А.В.) над командою Жмеринки. І здавалось, що саме могилівчани є фаворитами змагань. З перших турів команда Вінниці (голова федерації Боднар М.М.) почала набирати обертів. Після 4-х турів в столичної команди було 17 балів з 20 можливих. Але в 5-у першу підніжку їм підставила молода і амбіційна команда "Оракул" з Тульчинського району (голова федерації Мельник А.А.). Вінниччани ледь врятували матч на нічию – 2.5-2.5. Після цієї пробуксовки на 1-е за втраченими очками місце вийшли жмеринчани (голова федерації Ходюк А.Г.), які зробили висновки зі стартової поразки і почали впевнено набирати очки. Могилівчани ж досить багато ділились очками з слабкішими за себе суперниками. Вінниця-Могилів 3:2, – і всі в очікуванні ключового матчу Вінниця-Жмеринка. На початку гри на всіх дошках почалась запекла боротьба. Кожній команді потрібна була перемога. Але ближче до цейтноту жмеринчани на більшості дошок почали отримувати перевагу і в підсумку святкували перемогу 3.5-1.5. На 2-е місце в останньому турі могли вийти господарі, але їм не дали це зробити ті ж самі зубасті тульчинці, в яких 5-е місце. В підсумку кубок поїхав по залізниці в Жмеринку! 2-е місце в шахістів з обласного центру, 3-є – в господарів. 4-е місце в команди з Козятина (голова федерації Рубан О.І.), яким не допоміг потрапити на п'єдестал навіть сильний легіонер на 1-й дошці.

Учасники турніру змогли насолодитися краєвидами міста, а також відпочити на березі річки, назву якої носить турнір. Як зауважив на закритті головний суддя, суддя національної категорії, Дорофєєв Станіслав Миколайович, змагання відбулись без ексцесів в дружній, доброзичливій атмосмосфері, а голова Могилів-Подільської шахової федерації Горобець Андрій Володимирович подякував спонсорам голові спорткомітету Савкову Дмитру Дмитровичу та приватним підприємцям Бешлезі Юрію Дмитровичу і Харітонову Віктору Борисовичу, а також запросив всі команди на наступний кубок області "Дністер-6" в 2012 році!

До нових зустрічей на березі Дністра!

Боднар М.М. – міжнародний майстер

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий