День перший

У Вінниці на базі міської дитячо-юнацької спортивної школи №6 почались шахові змагання "Вінниця-2, 2011". Попередньо було передбачено провести 2 турніри: турнір А з нормою КМС та турнір В (юнацький), але, враховуючи велику кількість бажаючих, організатори вирішили додатково провести ще один турнір. Отож, юнацький турнір змістили на С, а в турнірі В приймають участь декілька шахістів КМС та першорозрядників, тож в ньому встановлено норму балу КМС.

Склад головного турніру А досить представницький: вінниччани Матвіїшен Віктор - чемпіон України серед юнаків до 10 років 2011 року, міцний КМС Биковський Олег, який впевнено прогресує і свій рівень розглядає як проміжний етап до звання майстра спорту, досвідчені КМС Лопатюк Володимир та Мельніков Костянтин, а також молоді перспективні студенти-першорозрядники Сподинюк Віктор та Руденко Сергій, КМС, доцент Вінницького національного технічного університету Семенов Андрій, постійний учасник вінницьких турнірів, призер та переможець всеукраїнських змагань майстер ФІДЕ Байковський Юрій з Лозової Харьківської області (про якого можна сказати, що він вже свій), чемпіон та призер чемпіонатів України серед юнаків Рошка Євген з Києва, молодий киянин Самосюк Віктор – переможець та призер міжнародних дитячих шахових турнірів "Київська весна" та "Інгульські мости", шахова сім'я з Кодими Одеської області Задорожний Ігор – чотириразовий чемпіон командного чемпіонату Одеської області та Жечева Оксана – чотириразова чемпіонка Одеської області серед жінок.

Досить  впевнено почав турнір наймолодший учасник Матвіїшен, впевнено обігравши, напевно, своїх прямих конкурентів Байковського та Самосюка. Також, в лідери вийшов один з рейтинг–фаворитів Биковський. А от перемоги Сподинюка та Руденка приємна несподіванка. В чотирьох вінниччан по 2 очка – не дружньо зустріли гостей. Женя Рошка після впевненої перемоги в першому турі досить швидко програв в другому – напевно, далась взнаки втома, адже він приїхав перед самим початком гри. Теж саме можна сказати про Самосюка Вітю – в нього лише пів очка. Але видно, що потенціал в хлопців є, і вони наберуть свої очки.                                                                        

Турнір В. В перший день не менш зацікавлено спостерігали глядачі і за цим турніром. Тут крім шахістів м.Вінниці та Вінницької області грає представник м.Кодими Одеської області – син учасників головного турніру Задорожний Андрій. І, не зважаючи на 1 очко з 2-х можливих, за партіями Андрюші спостерігало, на наш погляд, найбільше глядачів. А в лідери вийшли з стовідсотковим результатом молоді та амбіційні першорозряники жмеринчанин Роєнко Артур та вінниччанин Деундяк Олександр, які могли достойно виступити і в головному турнірі – здається не за горами підкорення ними наступного спортивного звання.

Турнір С. В цьому турнірі приймають участь багато молодих перспективних вінницьких шахістів, а якщо вважати, що грає навіть москвич, то турнір можна вважати міжнародним. Але, насамперед, високий статус турніру обумовлений участю двох дівчат: Шпанко Надії – призера чемпіонату Європи серед дівчат до 8 років 2010 року, та Журавель Аліни – призера чемпіонату України серед дівчат до 10 років 2011 року. Вони, звичайно, фаворити: поки у Шпанко 2 бали, а у Журавель – 1,5. Принципово не збирається поступатися чемпіонкам і сильна першорозрядниця Гезгін Айлін – 2 очка. В неї теж є досягнення: учасниця чемпіонатів України серед дівчат, неодноразовий чемпіон та призер чемпіонатів Вінницької області серед дівчат та навіть жінок. Поки дівчата на перших ролях! Невже ніхто з хлопців не продемонструє силу сильної статі?!

Боднар М.М. в.о. президента ФШВО

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий