Вінниччани випередили придністровців

У Піщанці вперше провели відкритий обласний шаховий фестиваль.

На "шаховій мапі" Вінниччини з’явився новий населений пункт – райцентр Піщанка. Це поки що не Нью-Васюки, але на перший відкритий шаховий фестиваль організатори змогли залучити не лише шахістів Вінниці, Козятина, Тульчина, Жмеринки, Бару, Томашпільщини, а й провідних гравців Придністров’я, Одеської та Житомирської областей. Це сталося завдяки гарній організації та непоганому призовому фонду. Підтримали турнір райдержадміністрація та районна рада. За їхнього сприяння гості безкоштовно харчувались, ночували та добиралися з залізниці у Вапнярці на "чартерному" автобусі.

На старт турніру вийшло 55 спортсменів, серед яких були діти, ветерани шахів та жінки. Учасників могло бути й значно більше, але, наприклад, багатьох вінницьких шахістів-школярів та їхніх батьків налякали невтішні метеопрогнози. У лідери одразу вийшов рейтинг-фаворит – міжнародний майстер ФІДЕ та директор вінницької ДЮСШ № 6 Вінницького міського спорткомітету Микола Боднар. На фініші він трохи загальмував і у передостанньому турі ледь не програв Оксані Жечевій (Одеська область), яка входить до рейтинг-листа кращих шахісток України. Але у підсумку ця багатостраждальна партія, в якій перемогу могли відсвяткувати обидва гравці, завершилася унічию. У підсумку Микола Боднар зміг відстояти свою першу позицію, набравши у 9 турах за швейцарською системою (лідери грають з лідерами, аутсайдери – з аутсайдерами) 7 очок. Стільки ж набрав екс-чемпіон області Олексій Рубан (Козятин), але в нього гіршим виявився додатковий турнірний коефіцієнт. До того ж він програв Миколі Боднару особисту зустріч у середині турніру. Третім став кандидат у майстри спорту з Вінниці Михайло Шафір – 6.5 очка.

На закритті майже половина учасників отримали призи: грошові та цінні. Перший приз серед юнаків здобув Максим Трайдакало (Козятин), серед ветеранів – Ігор Задорожний  (Одеська область), серед жінок – Оксана Жечева. Особливо було відзначено піщанських шахістів, які поки що не можуть боротися на рівних з провідними спортсменами Вінниччини та сусідніх регіонів.                       

Михайло ШАФІР, прес–аташе ФШВ

Подальші призові місця розподілились так: високе 4-е місце в досвідченого КМС Яворського Анатолія, 5-е в найвідданішого шахіста Вінниччини Закорчевного Володимира з Козятина, 6-е посів голова Вапнярської федерації Павловський Володимир, 7-е в колишнього могилівчанина, а нині жителя Крижополя Карплюка Івана, 8-е в молодого і амбіційного тульчинця Кужеля Євгена. Хочеться подякувати людям, які зробили найвагоміший внесок в це шахове свято: Стаднику Анатолію Калиновичу – директору КП "Архітектурне бюро", Денисову Дмитру Дмитровичу – начальнику управління по спорту Піщанської райдержадміністрації, Майковцю Олегу Станіславовичу – голові Піщанської шахової федерації.

Боднар М.М., в.о. президента ФШВО

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий