МДЮСШ №6 – Звіт за 2010 рік

Міська дитячо-юнацька спортивна школа №6, заснована 1993 року, спеціалізується на шахах та шашках. У школи є своя власна спортивна база, яка складається з частини будинку по вулиці Театральна, 24. Учбові занняття та спортивні змагання проводяться в класах, турнірному залі, загально-освітніх школах та підліткових клубах. В школі працює 9 тренерів (двоє з них мають звання "Заслужений тренер України"), які займаються з 230-ма учнями-спортсменами.

За 2010 рік на базі школи відбулося більше 50-ти змагань різних рівнів. Найбільш престижні з них – це чемпіонат України з шашок серед юнаків та дівчат і чотири всеукраїнські шахові турніри з обрахунком міжнародного рейтингу. В цих змаганнях приймало участь багато учнів-спортсменів школи, які підвищили міжнародний та український рейтинги і завоювали 5 перших, 4 других та 4 третіх місця. Чемпіони області учні-спортсмени школи постійно виступають в чемпіонатах України, Європи та світу і гідно захищають честь Вінничини. Також наші вихованці приймали участь в міських спортивно-масових заходах: в ЦПКіВ ім.Горького та на Вишенському озері в День Вінниці, День Перемоги, День Незалежності, День молоді та День захисту дітей за традицією проводяться змагання, сеанси одночасної гри, показові партії, в яких може прийняти участь кожен вінничанин та гість міста.

За 2010 рік велика кількість учнів школи підвищила свою кваліфікацію, виконавши спортивні розряди: КМС – 5, 1 розряд – 20, 2 розряд – 49, 3 розряд – 65 та 1 юнацький – 71. Вихованці школи на обласних чемпіонатах завоювали: 60 перших, 57 других та 58 третіх місць. Чемпіонами та призерами чемпіонатів України серед юнаків та дівчат ставали: з шахів – Нижник Ілля, Швайгер Юлія, Шпанко Надія та Матвіїшен Віктор, з шашок – Юрченко Сергій, Шкатула Денис, Зуб Катерина, Герус Ярослав, Сіренко Яна, Пікіняр Василь, Передерій Марія, Тищенко Дарья, Луценко Віталій. На чемпіонаті світу з шашок Юрченко Сергій та Герус Ярослав вибороли бронзові медалі, а шахістка Шпанко Надія на чемпіонаті Європи теж була третьою. Крім офіційних змагань вінничани виступали в різних традиційних всеукраїнських та міжнародних турнірах, фестивалях та конкурсах в містах: Камянець-Подільський, Київ, Одеса, Іллічівськ, Мукачево, Вишнівець, Калуш, Тернопіль, Хмельницький, Євпаторія.

Справжній фурор в шаховому світі створив 14-річний шахіст Нижник Ілля, якому після виконання третього (останнього) нормативу міжнародного гросмейстера було присвоєно це почесне звання, найвище в шахах. На даний час Ілля є наймолодшим міжнародним гросмейстером в світі.

За даними Федерації шахів України вінницька школа входить в пятірку кращих шахових шкіл держави.

Подивитися презентацію школи (22Мб).

0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий