У Могилеві-Подільському юні шахісти отримали «джерело енергії»

Командна першість міста серед вихованців шахових шкіл відбулась 6 квітня у місті Могилів-Подільський, що на Вінниччині. Інтелектуальні змагання школярів традиційно підтримав Кондитерський Дім «Вацак», забезпечивши призовий фонд в межах трьох тисяч гривень і торти кожній команді-учасниці.

– У першості взяли участь п’ять шахових шкіл міста. Загалом, 30 учасників. Переможців визначали у загальнокомандному заліку і окремо по дошках – грали на чотирьох дошках. Змагання проходили в рамках спартекіади шкіл міста, тому отримані бали зараховуються до загального заліку могилів-подільських шкіл, – прокоментував кандидат у майстри спорту з шахів, голова міської федерації шахів, директор НВК №4 Андрій Горобець.

Головним суддею змагань виступив кандидат у майстри спорту з шахів, керівник шахової школи «Вацак» Валерій Горобець.

За підсумками шахових баталій перше місце завоювала команда НВК №4 і отримала за перемогу 1200 гривень з призового фонду, друге – НВК №5 і, відповідно, 800 гривень, третє посіли учні НВК №3 «заробивши» 400 гривень.

Переможці, які визначились за результатами гри на дошках, отримали по 100 гривень. Їх було четверо, оскільки, за правилами змагань, для дівчат-шахісток виділили окрему дошку. Так, на першій дошці відзначився Дмитро Ніков (НВК №4), на другій лідером став Артур Сарахман (НВК №4), на третій – Артем Милка (ЗОШ №1), на четвертій – Катерина Смульська (НВК №5).

Преміальне заохочення надали і наймолодшому гравцю «весняного сезону» – Павлу Майструку. Першокласник продемонстрував хист до інтелектуальної гри і його старання оцінили в окремій номінації.

За словами Андрія Горобця, спортивний запал і спілкування у колі однодумців стимулюють юні таланти до подальшого зростання у цьому виді спорту. А додатковий «бонус» у вигляді солодких призів створює дітям гарний настрій і підтримує їх здоров’я, адже глюкоза – необхідне організму джерело енергії.

Як повідомлялось раніше, у вересні минулого року у Могилеві-Подільському депутат обласної Ради Геннадій Вацак відкрив дитячу шахову школу, а вже  у листопаді було проведено загальноміський турнір – першої особистої першості міста серед школярів, де взяли участь вихованці нової шахової школи «Вацак».


0 коммент. :

Отправить комментарий

Оставьте комментарий