Вінницький шаховий вундеркінд Юрій Штомпель – призер чемпіонату України серед дітей до восьми років!

В Іллічівську (Одеська область) пройшов чемпіонат України серед юнаків та дівчат у наймолодшій віковій категорії – до восьми років.

Вінницькі шахісти з МДЮСШ №6 вибороли одну медаль. Зокрема, в турнірі зі швидких шахів Юрій Штомпель зайняв високе 3-є місце серед 65 учасників. Його підготував тренер Анатолій Яворський.

Також гідно представили Вінниччину на цих змаганнях інші вихованці міської шахової школи Максим Біленький, Максим Валов, Артем Яворський, Ірина Чесалкіна і наймолодша учасниця чемпіонату Анна Гнатюк.

Коментує директор МДЮСШ № 6 Вінниці, президент міської шахової федерації, заслужений тренер України Микола Боднар:

– Це найбільш плідний рік вінницької шахової школи. Адже наші вихованці в 2015 році вибороли медалі вже в 4-х вікових категоріях. Зокрема, 1-е місце до 10 років посіла Вікторія Біляк. 1-е місця до 14 років – Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко. 1-е місце до 16 років – Надія Шпанко, 2-е – Віктор Матвіїшен, по два 3-х – Ірина Іщенко і Владислав Лукіянчук. І ось маємо черговий успіх – 3-є місце у віковій категорії до 8 років. Окрім тренерського складу, керівництва МДЮСШ №6 і міського спорткомітету великий внесок у ці досягнення зробив президент Вінницької обласної федерації шахів Юрій Яремчук. Завдяки спільним зусиллям була оновлена матеріально-технічна база, зроблено поточний ремонт приміщень школи. Всі ці складові сприяють гарній підготовці, і як наслідок, здобуттю медалей на чемпіонатах України!